Laseren


Laseren; de Quickscan

Ook wanneer u interesse heeft in ooglaseren kunt u bij ons terecht. Dankzij onze samenwerking met het Oogziekenhuis Focuskliniek kunnen wij een gratis Quickscan uitvoeren. De Quickscan is een korte oogtest, van ongeveer 15 minuten, waaruit blijkt of het voor u zinvol is om een afspraak te maken voor een uitgebreid vooronderzoek voor een ooglaser behandeling of een lensimplantatie.

Aan het uitgebreide vooronderzoek zijn namelijk kosten verbonden en het vooronderzoek duurt vele malen langer dan de gratis Quickscan. Tijdens het uitgebreide vooronderzoek zullen andere aspecten van uw ogen worden opgemeten. De uitslag van het uitgebreide vooronderzoek zal definitief voor u duidelijk maken of uw ogen wel of niet geschikt zijn voor een oogcorrectie (laserbehandeling of lensimplantatie).

De Quickscan is dus een eerst en kort oogonderzoek en toont alléén aan of in aanmerking komt voor het maken van een afspraak voor een vooronderzoek.

Tijdens de Quickscan worden de volgende waardes gemeten:

  • oogmeting
  • de pupilgrootte
  • dikte van het hoornvlies
  • gezichtsscherpte

Voorafgaand aan de Quickscan hoeft u uw lenzen niet voor een bepaalde periode uit te houden, in tegenstelling tot het uitgebreide vooronderzoek. Hierdoor kunt u dus al heel snel bij ons langskomen voor de gratis Quickscan.